Skip to main content

ပန္းခရမ္းျပာ၏ အိပ္မက္မ်ား

လႈိက္လွဲစြာ ဖိတ္ၾကားပါရေစ....







Popular posts from this blog

ေဟာ့ဒီက ပဲျပဳတ္ ႏူးႏူးအိအိကေလး...

ျပည္ပေရာက္ ျမန္မာေတြထဲမယ္ ပဲျပဳတ္ မႀကိဳက္တဲ့သူ အေတာ္နည္းမယ္လို႔ ေျပာရင္၊ သေဘာတူမယ့္သူ အေတာ္မ်ားမယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။ ပဲျပဳတ္ ႏူးႏူးအိအိကေလးကို ပဲဆီေမႊးေမႊးေလး ဆမ္း၊ ဆားကေလး ျဖဴး၊ ထမင္းၾကမ္းနဲ႔ အဆာေျပ စားမလား.. နံျပားနဲ႔ တီးမလား..။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ ေလြးမလား.. မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ဝါးမလား..။ ဒါမွမဟုတ္ ဆီပူပူထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နႏြမ္းမႈန္႔၊ ဆား၊ ထမင္းၾကမ္းန့ဲ ပဲျပဳတ္ေလး ထည့္လွိမ့္ၿပီး ထမင္းေၾကာ္လုပ္ ဆြဲမလား.. အလြယ္တကူ ဝယ္လို႔ရတဲ့ ေပါင္မုန္႔ အျဖဴထည္နဲ႔ပဲ ၿပီးစလြယ္ ႀကိတ္မလား.. ဘယ္လိုပဲစားစား ပဲျပဳတ္ရဲ့ အိဆိမ့္တဲ့ အရသာက စဲြမက္စရာပါ။ ျမန္မာျပည္မွာဆို ပဲျပဳတ္ ေႏြးေႏြးအိအိေလးကို ေန႔စဉ္ မနက္ေစာေစာ လြယ္လြယ္ ဝယ္စားလို႔ရေပမဲ့၊ ျပည္ပမွာေတာ့ လြယ္လြယ္ မရႏိုင္ပါဘူး။ ဝယ္လို႔ရခဲ့ရင္လည္း ၾကာရွည္ခံေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲ အခဲထား သိမ္းၿပီး၊ စားခါနီးမွ ေႏႊးစားေလ့ရွိၾကတာပါ။ ဒါေၾကာင့္ အရသာက ျမန္မာျပည္မွာလို ကြက္တိ မတူႏိုင္ပါဘူး။ ကိုယ္တိုင္ ပဲေဖာက္ၿပီး ျပဳတ္မယ္ဆိုရင္ေတာင္ ျပဳတ္နည္း မမွန္ရင္၊ ပဲက မအိပဲ ဆတ္ေတာက္ေတာက္နဲ႔မို႔ စားလို႔ စိတ္တိုင္းမက် ျဖစ္ရျပန္ပါတယ္။ က်ေနာ္ကိုယ္တိုယ္လည္း ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း စာအုပ္မ်ဳိးစုံထဲက...

အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုကို စားစရာေတြ သယ္လာမယ္ဆိုရင္

ေဆာင္းပါးစံု (မိုးမခ) အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုကို စားစရာေတြ သယ္လာမယ္ဆိုရင္ ခ်မ္းေျမ႔အိမ္ ျပည္ပေရာက္ေနၾကတဲ့ ျမန္မာေတြ ေ႐ႊျပည္ေတာ္က လာမယ့္ေဆြမ်ဳိး၊ မိတ္ေဆြေတြကို လူႀကံဳမွာေလ့ရွိတာကေတာ့ အစားအစာပါပဲ။ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္လို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အလြမ္းေျဖဖို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ျမန္မာျပည္က စာအုပ္၊ မဂၢဇင္း၊ ဂ်ာနယ္ေတြ၊ သီခ်င္း၊ ရုပ္ရွင္၊ ကာရာအိုေက စီဒီဓာတ္ျပားေတြအျပင္ ဆီးထုပ္၊ ခ်ဳိခ်ဥ္ လက္ဖက္စတဲ့ အစားအစာေတြကို လူႀကံဳနဲ႔ ထည့္ေပးဖို႔၊ စာတိုက္ကေန ပို႔ေပးဖို႔ ေရႊျပည္ေတာ္က ေဆြမ်ဳိး၊ မိတ္ေဆြေတြကိုလည္း လွမ္းမွာတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ျမန္မာျပည္ကုိ ကိုယ္တိုင္ ျပန္လည္လည္ပတ္တဲ့အခါမွာလည္း စားစရာေတြ တနင့္တပိုး အပင္ပန္းခံ သယ္လာတတ္ၾကပါတယ္။ အဲ.. အေမရိကလည္းေရာက္ေရာ ေလဆိပ္မွာ ဟိုစားစရာေတြ အသိမ္းခံရ၊ ဒီပစၥည္းေတြ အလြင့္ပစ္ခံရနဲ႔ အဲဒီအခါက် သယ္လာေပးတဲ့သူေရာ၊ လူႀကံဳမွာတဲ့သူေတြပါ စိတ္မေကာင္းျဖစ္ၾကရတယ္။ တခ်ဳိ႕စိတ္ထားမႀကီးတဲ့သူေတြဆိုရင္ အထင္လြဲၾက၊ အခင္အမင္ေတြပါ ပ်က္ၾကတဲ့အထိ ျဖစ္ၾကတယ္လို႔ ၾကားဖူးပါတယ္။ ဒီေတာ့ ဒီလူမႈေရးဒုကၡေတြ မႀကံဳရေအာင္ ဒီေဆာင္းပါေလး ဖတ္ၿပီးမွ ျမန္မာျပည္က အစားအစာေတြကို မွာပါ၊ ကိုယ္တိုင္လည္း စိတ္ခ်လက္ခ် သယ္လာပါခင္ဗ်ာ...

ခရမ္းသီးႏွပ္ နဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ခ်က္

ဘာလိုလိုနဲ႔ ဘေလာ့ဂ္နဲ႔ အဆက္ျပတ္တာ တႏွစ္ေတာင္ ရွိေတာ့မယ္။ ဖုန္ခါၿပီး အလြယ္တကူ အသက္ျပန္သြင္းရမယ္။ မနက္ျဖန္လာမယ့္ ဧည့္သည္ကို ဧည့္ခံဖို႔ ဒီေန႔ ၾကိဳတင္ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဆင္တူ ဟင္း ႏွစ္မ်ဳိးကို ဓာတ္ပံုေတြ ေဝေဝဆာဆာတင္ၿပီး ဆားခ်က္လိုက္မွာေပါ့။ အဲဒါေၾကာင့္ တဘက္က ခ်က္ရင္း တဘက္က ကင္မရာတကားကားနဲ႔ ဓာတ္ပံုေတြကို အခ်ိန္နဲ႔ တေျပးညီ ရိုက္ရပါေတာ့တယ္။ ပို႔စ္တင္ဖို႔ sign-in လုပ္ေတာ့ ဘေလာ့က ဧၿပီလမွာ အသြင္တမ်ဳိးနဲ႔ ဆန္းသစ္မယ္ဆိုပဲ။ upgrade လုပ္ပါဆိုလို႔ ႏွိပ္ပစ္လိုက္တယ္.. ဘာပံုစံထြက္လာမလဲ မသိဘူး။ ဒီပို႔စ္တင္ၿပီးမွ ၾကည့္ရဦးမယ္..။ မၾကိဳက္လဲ ဘာတတ္ႏိုင္မွာလဲ။ အလကားရတဲ့ႏြား သြားၿဖဲၾကည့္လို႔ ရမလားဗ်ာ..   ကဲ.. ေဟာ့ဒီမွာ ၾကက္ဟင္းခါးေၾကာ္ခ်က္ နဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္...။ ျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ အစီအစဥ္အလိုက္ ပံုေတြကို အစဥ္လိုက္ တင္လိုက္ပါတယ္။ ခ်က္စားမယ့္ ခရမ္းသီး ၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီး နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ ေရာင္စံုေပါ့။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး (၃ လံုး)ကို အေျမွာင္းလိုက္ ထက္ျခမ္းလွီး၊ အလယ္က အေစ့ေတြျခစ္ထုတ္ၿပီး ေဒါင္လိုက္ စိပ္လိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းသီး ( ၄ လံုး)ကို ၂ ပိုင္း ( သိပ္ရွည္ေနရင္) ၃ ပိုင္းပိုင္းၿပီး ေလးစိပ္အေျမွာင္...