Skip to main content

မေျပာင္းလဲႏိုင္ေသးေသာ ရန္ကုန္ျမင္ကြင္းတခ်ဳိ႕

၂၀၀၆ နို၀င္ဘာ ဒီဇင္ဘာတုန္းက ရုိက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့ ဓာတ္ပံုတခ်ဳိ႕ပါ..
Some photos taken in Nov/ Dec 2006.


ေရႊတိဂံုေျခရင္း (ဗဟန္း ၾကားေတာရလမ္း)
ဖိနပ္ထည့္ရန္ ကြၽတ္ကြၽတ္အိတ္ေရာင္းရင္း မိခင္လူမမာအား ေစာင့္ေ႐ွာက္ေနရ႐ွာေသာ ေက်ာင္းေနအ႐ြယ္ ကေလးငယ္တဦး

မဂၤလာေတာင္ညြန္႔ (မႏၲေလးလမ္း)
ေရႊတိဂံုေျခရင္း (ဗဟန္း ၾကားေတာရလမ္း)
ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေစ်းအေနာက္ဘက္ (ဆင္းဒ၀စ္လမ္း)
ေရႊတိဂံုေျခရင္း (ဗဟန္း ၾကားေတာရလမ္း)
ေရႊတိဂံုေျခရင္း (ဗဟန္း ၾကားေတာရလမ္း)
ေရႊတိဂုံ ရင္ျပင္ေတာ္
ေရႊတိဂုံ ရင္ျပင္ေတာ္
ေရႊတိဂံုေျခရင္း (ဗဟန္း ၾကားေတာရလမ္း)

Comments

Popular posts from this blog

ေဟာ့ဒီက ပဲျပဳတ္ ႏူးႏူးအိအိကေလး...

ျပည္ပေရာက္ ျမန္မာေတြထဲမယ္ ပဲျပဳတ္ မႀကိဳက္တဲ့သူ အေတာ္နည္းမယ္လို႔ ေျပာရင္၊ သေဘာတူမယ့္သူ အေတာ္မ်ားမယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။ ပဲျပဳတ္ ႏူးႏူးအိအိကေလးကို ပဲဆီေမႊးေမႊးေလး ဆမ္း၊ ဆားကေလး ျဖဴး၊ ထမင္းၾကမ္းနဲ႔ အဆာေျပ စားမလား.. နံျပားနဲ႔ တီးမလား..။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ ေလြးမလား.. မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ဝါးမလား..။ ဒါမွမဟုတ္ ဆီပူပူထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နႏြမ္းမႈန္႔၊ ဆား၊ ထမင္းၾကမ္းန့ဲ ပဲျပဳတ္ေလး ထည့္လွိမ့္ၿပီး ထမင္းေၾကာ္လုပ္ ဆြဲမလား.. အလြယ္တကူ ဝယ္လို႔ရတဲ့ ေပါင္မုန္႔ အျဖဴထည္နဲ႔ပဲ ၿပီးစလြယ္ ႀကိတ္မလား.. ဘယ္လိုပဲစားစား ပဲျပဳတ္ရဲ့ အိဆိမ့္တဲ့ အရသာက စဲြမက္စရာပါ။ ျမန္မာျပည္မွာဆို ပဲျပဳတ္ ေႏြးေႏြးအိအိေလးကို ေန႔စဉ္ မနက္ေစာေစာ လြယ္လြယ္ ဝယ္စားလို႔ရေပမဲ့၊ ျပည္ပမွာေတာ့ လြယ္လြယ္ မရႏိုင္ပါဘူး။ ဝယ္လို႔ရခဲ့ရင္လည္း ၾကာရွည္ခံေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲ အခဲထား သိမ္းၿပီး၊ စားခါနီးမွ ေႏႊးစားေလ့ရွိၾကတာပါ။ ဒါေၾကာင့္ အရသာက ျမန္မာျပည္မွာလို ကြက္တိ မတူႏိုင္ပါဘူး။ ကိုယ္တိုင္ ပဲေဖာက္ၿပီး ျပဳတ္မယ္ဆိုရင္ေတာင္ ျပဳတ္နည္း မမွန္ရင္၊ ပဲက မအိပဲ ဆတ္ေတာက္ေတာက္နဲ႔မို႔ စားလို႔ စိတ္တိုင္းမက် ျဖစ္ရျပန္ပါတယ္။ က်ေနာ္ကိုယ္တိုယ္လည္း ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း စာအုပ္မ်ဳိးစုံထဲက...

ႏွစ္မခ်ဳိ႕ခင္ ရန္ကုန္ကို လြမ္းလို႔....

နာမည္ႀကီး ဘေလာ့ဂါေတြလည္း သူတို႔ဘေလာ့ဂ္ေတြမွာ ပို႔စ္အသစ္မတင္ျဖစ္တာ တခ်ဳိ႔ဆို ႏွစ္ေတာင္ခ်ဳိ႕ေနၿပီ။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ့္ဘေလာ့ဂ္လဲ ႏွစ္မခ်ဳိ႔ခင္ အသစ္ေလး တင္ခ်င္စိတ္ ေပါက္လာမိတယ္။ ေနာင္မၾကာခင္ဆို ဘေလာ့ဂ္ဆိုတာႀကီး ရွိခ်င္မွ ရွိေတာ့မွာေလ။ ေလာကဓမၼတာအရ သူ႔ေနရာမွာ ေဖ့ဘြတ္(Facebook) ဆိုတာႀကီး ေခတ္စားလာေတာ့ က်ေနာ္ကိုယ္တိုင္လည္း တေန႔တေန႔ ေဖ့ဘြတ္မွာပဲ အခ်ိန္ကုန္ ကုန္ ေနတာ ။ ကိုယ္ဘေလာ့ဂ္ေလးကိုေတာ့ သံေယာဇဥ္အႀကီးအက်ယ္ မရွိမိပါဘူး။ သခၤါရသေဘာကို ေစာေၾကာမိတာမို႔ ပ်က္ခ်ိန္တန္ ပ်က္မွာကိုလည္း ၾကိဳလက္ခံၿပီးသားပဲေလ။ ဒါေပမဲ့ က်ေနာ့္ရဲ့ " ပဲျပဳတ္အလြယ္ခ်က္နည္း "ကို လူအေတာ္သိေနတာဆိုေတာ့ ဘယ္သူေတြမ်ား ဒီပဲျပဳတ္ခ်က္နည္းကို လာလာၾကည့္ၾကသလဲ၊ ဘယ္ႏိုင္ငံကလဲ... ဘယ္ႏွစ္ေယာက္ရွိလဲ ဆိုတာကိုေတာ့ နည္းနည္းစိတ္ဝင္စားပါေသးတယ္။ ဒီခ်က္နည္းနဲ႔ အခ်ိန္တိုတိုအတြင္း အဆင္ေျပေျပ အလြယ္ခ်က္စားႏိုင္ၾကတယ္ဆိုတာမ်ဳိး မွတ္ခ်က္ဖတ္ရရင္ အလြန္ေက်နပ္မိပါတယ္။ ကိုယ္ကိုယ္တိုင္လည္း ခုထိ ဒီခ်က္နည္းနဲ႔ပဲ စိတ္ခ်မ္းသာေနရတုန္းပါပဲ။ အင္း... ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္ေနမိၿပီ ထင္ပါရဲ့။ တကယ္ေတာ့ ဒီပို႔စ္မွာ ေျပာခ်င္တာ ဘာမွမရွိလို႔ ဗလာအင္ ထ ရို ဝင္လိုက္တာပါ။ ေ...

အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုကို စားစရာေတြ သယ္လာမယ္ဆိုရင္

ေဆာင္းပါးစံု (မိုးမခ) အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုကို စားစရာေတြ သယ္လာမယ္ဆိုရင္ ခ်မ္းေျမ႔အိမ္ ျပည္ပေရာက္ေနၾကတဲ့ ျမန္မာေတြ ေ႐ႊျပည္ေတာ္က လာမယ့္ေဆြမ်ဳိး၊ မိတ္ေဆြေတြကို လူႀကံဳမွာေလ့ရွိတာကေတာ့ အစားအစာပါပဲ။ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္လို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အလြမ္းေျဖဖို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ျမန္မာျပည္က စာအုပ္၊ မဂၢဇင္း၊ ဂ်ာနယ္ေတြ၊ သီခ်င္း၊ ရုပ္ရွင္၊ ကာရာအိုေက စီဒီဓာတ္ျပားေတြအျပင္ ဆီးထုပ္၊ ခ်ဳိခ်ဥ္ လက္ဖက္စတဲ့ အစားအစာေတြကို လူႀကံဳနဲ႔ ထည့္ေပးဖို႔၊ စာတိုက္ကေန ပို႔ေပးဖို႔ ေရႊျပည္ေတာ္က ေဆြမ်ဳိး၊ မိတ္ေဆြေတြကိုလည္း လွမ္းမွာတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ျမန္မာျပည္ကုိ ကိုယ္တိုင္ ျပန္လည္လည္ပတ္တဲ့အခါမွာလည္း စားစရာေတြ တနင့္တပိုး အပင္ပန္းခံ သယ္လာတတ္ၾကပါတယ္။ အဲ.. အေမရိကလည္းေရာက္ေရာ ေလဆိပ္မွာ ဟိုစားစရာေတြ အသိမ္းခံရ၊ ဒီပစၥည္းေတြ အလြင့္ပစ္ခံရနဲ႔ အဲဒီအခါက် သယ္လာေပးတဲ့သူေရာ၊ လူႀကံဳမွာတဲ့သူေတြပါ စိတ္မေကာင္းျဖစ္ၾကရတယ္။ တခ်ဳိ႕စိတ္ထားမႀကီးတဲ့သူေတြဆိုရင္ အထင္လြဲၾက၊ အခင္အမင္ေတြပါ ပ်က္ၾကတဲ့အထိ ျဖစ္ၾကတယ္လို႔ ၾကားဖူးပါတယ္။ ဒီေတာ့ ဒီလူမႈေရးဒုကၡေတြ မႀကံဳရေအာင္ ဒီေဆာင္းပါေလး ဖတ္ၿပီးမွ ျမန္မာျပည္က အစားအစာေတြကို မွာပါ၊ ကိုယ္တိုင္လည္း စိတ္ခ်လက္ခ် သယ္လာပါခင္ဗ်ာ...