ဘာလိုလိုနဲ႔ ဘေလာ့ဂ္နဲ႔ အဆက္ျပတ္တာ တႏွစ္ေတာင္ ရွိေတာ့မယ္။ ဖုန္ခါၿပီး အလြယ္တကူ အသက္ျပန္သြင္းရမယ္။ မနက္ျဖန္လာမယ့္ ဧည့္သည္ကို ဧည့္ခံဖို႔ ဒီေန႔ ၾကိဳတင္ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဆင္တူ ဟင္း ႏွစ္မ်ဳိးကို ဓာတ္ပံုေတြ ေဝေဝဆာဆာတင္ၿပီး ဆားခ်က္လိုက္မွာေပါ့။ အဲဒါေၾကာင့္ တဘက္က ခ်က္ရင္း တဘက္က ကင္မရာတကားကားနဲ႔ ဓာတ္ပံုေတြကို အခ်ိန္နဲ႔ တေျပးညီ ရိုက္ရပါေတာ့တယ္။ ပို႔စ္တင္ဖို႔ sign-in လုပ္ေတာ့ ဘေလာ့က ဧၿပီလမွာ အသြင္တမ်ဳိးနဲ႔ ဆန္းသစ္မယ္ဆိုပဲ။ upgrade လုပ္ပါဆိုလို႔ ႏွိပ္ပစ္လိုက္တယ္.. ဘာပံုစံထြက္လာမလဲ မသိဘူး။ ဒီပို႔စ္တင္ၿပီးမွ ၾကည့္ရဦးမယ္..။ မၾကိဳက္လဲ ဘာတတ္ႏိုင္မွာလဲ။ အလကားရတဲ့ႏြား သြားၿဖဲၾကည့္လို႔ ရမလားဗ်ာ..
ကဲ.. ေဟာ့ဒီမွာ ၾကက္ဟင္းခါးေၾကာ္ခ်က္ နဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္...။ ျပင္ဆင္
ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ အစီအစဥ္အလိုက္ ပံုေတြကို အစဥ္လိုက္ တင္လိုက္ပါတယ္။
|
ခ်က္စားမယ့္ ခရမ္းသီး၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီး နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ | ေရာင္စံုေပါ့။ |
|
ၾကက္ဟင္းခါးသီး (၃ လံုး)ကို အေျမွာင္းလိုက္ ထက္ျခမ္းလွီး၊ အလယ္က အေစ့ေတြျခစ္ထုတ္ၿပီး ေဒါင္လိုက္ စိပ္လိုက္ပါတယ္။
|
ခရမ္းသီး (၄ လံုး)ကို ၂ ပိုင္း
(သိပ္ရွည္ေနရင္) ၃ ပိုင္းပိုင္းၿပီး ေလးစိပ္အေျမွာင္းလိုက္ ထိပ္ကေလးခ်န္ၿပီး
လွီးပါတယ္။ ဒါမွ
အေျမွာင္းေလးေတြ ျပတ္ထြက္မသြားပဲ တဲြလ်က္ကေလး ရွိေနမွာပါ။
|
|
|
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးပါတယ္။ |
|
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ့ ၾကိဳက္သလို လီွးႏိုင္ပါတယ္။ |
|
ျငဳတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္အျဖဴနဲ႔ အနီေတြကို ပါးပါးႏႈတ္ႏႈတ္ေလးလွီးထား။ ပုစြန္ေျခာက္ကိုေရစိမ္။ ပုစြန္(မွ်င္)ငပိ လက္ဖက္ရည္ တစ္ဇြန္းစာ ေရေဖ်ာ္ထားပါမယ္။ |
|
၁၅ မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားတဲ့ ပုစြန္ေျခာက္ကို ေၾကရံုေလး အၾကမ္းေထာင္းပါတယ္။ ဒီလိုမေထာင္းခ်င္ရင္ ႀကိတ္ထားတဲ့ အေျခာက္မႈန္႔ကို သံုးပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ငါးငန္ျပာရည္၊ ေရေဖ်ာ္ထားတဲ့ မွ်င္ငပိ၊ ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ျငဳတ္သီးစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ျငဳတ္အေရာင္တင္မႈန္႔ နဲ႔ နႏြမ္းမႈန္႔ ေတြ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ စခ်က္ပါမယ္။ |
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ခ်က္
|
ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၃ လံုးကို စိပ္ထားတာပါ။ အခါးေလ်ာ့ေစခ်င္ရင္ လွီးထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးစိပ္ေတြကို ဆားနဲ႔နယ္၊ ၁၅မိနစ္ေလာက္ၾကာမွ ေရ ၂ ခါေလာက္ စိမ္ေဆးပစ္ပါ။ |
|
ၾကက္ဟင္းခါး ခ်က္ဖို႔ စပါမယ္။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီ စ သတ္ပါမယ္။ နည္းနည္းေလး ႏြမ္းသြားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီထည့္ၿပီး ဆီဆက္သတ္ပါ။ နီေယာင္ေယာင္ေလးသမ္းလာတာနဲ႔ ျငဳတ္သီးစိမ္းထည့္ ေမႊပါမယ္။ |
|
ျငဳတ္သီးစိမ္းထည့္ေမႊၿပီးလို႔ ႏြမ္းတာနဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ နႏြမ္းမႈန္႔ ထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးရင္ ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္းထည့္ပါ။ |
|
မွ်င္ငပိနဲ႔ ငန္ျပာရည္ထည့္ေမႊၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါမယ္။ ၿပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးစိပ္ေတြ ထည့္ ေရာပါမယ္။
(မွတ္ခ်က္ ။ ။ ခရမ္းသီးႏွပ္ ခ်က္မယ္ဆို ဒီေနရာမွာ အစားထိုးရပါမယ္။) |
|
ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ပါမယ္။ |
|
မီးအရွိန္ မျပင္းတျပင္းထား၊ ဆူလာတာနဲ႔ တခ်က္ေလာက္ေမႊၿပီး မီးရွိန္ထပ္ေလွ်ာ့ခါ မီးမိွန္းမိွန္းနဲ႔ ႏွပ္ထားပါမယ္။ |
|
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြ ႏူးနပ္လာရင္ အေပါ့အငန္ျမည္း၊ ေပါ့ေနေသးရင္ ဆားထပ္ထည့္ၿပီး မီးပိတ္ အဖံုးထပ္ပိတ္ၿပီး အေငြ႔ေသတဲ့အထိ ဆက္ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ |
ခူးခပ္စားႏိုင္ပါၿပီ။
******
ခရမ္းသီးႏွပ္
|
ခရမ္းသီးကိုလည္း အေပၚက ၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္တဲ့ အစီအစဥ္အတိုင္း ခ်က္ပါ။ |